Site icon Londra Gazete

İngiltere, aşı tedariğinde ‘önemli azalma’ ile karşı karşıya

NHS’den gelen bir mektuba göre, Birleşik Krallık, 29 Mart’tan itibaren koronavirüs aşı tedariklerinde İngiltere “önemli bir azalma” ile karşı karşıya kalacak.

Ülke çapındaki yerel aşılama merkezlerine gönderilen mektupta, ilk dozların hacimlerinin “önemli ölçüde kısıtlanacağı” belirtiliyor.

Sağlık hizmeti sağlayıcılarına şimdi 49 yaş ve altı kişilere yalnızca “istisnai durumlarda” bir COVID-19 aşısı önerilmesi gerektiği söylendi – örneğin klinik olarak savunmasızlar veya bir ön safta bakım görevlisi gibi.

Sağlık görevlileri, 1 ila 9 arasındaki kohortlarda olanlara – 50 yaşın üzerindeki herkes ve COVID’ye karşı savunmasız olanlara odaklanacak.

Kesintinin dört hafta süreceği tahmin ediliyor ve hükümetin aşılar görev gücü sağlık hizmetine bunun “ulusal gelen aşı arzındaki azalmalarla” bağlantılı olduğunu söyledi.

Sorunun AstraZeneca ile ilgili küresel bir tedarik sorunundan kaynaklandığı düşünülüyordu, ancak şirket yaptığı açıklamada “İngiltere yerel tedarik zincirimizde herhangi bir kesinti yaşamıyor ve teslimat programımıza hiçbir etkisi yok” dedi.

İngiltere’ye ürün tedarik eden diğer onaylı aşı üreticisi Pfizer, “Hükümetle yıl sonuna kadar İngiltere’ye 40 milyon doz Pfizer / BioNTech aşısı tedarik etmek için bir anlaşmamız var.

Exit mobile version