Site icon Londra Gazete

Kırmızı telefon kutuları 1 pound karşılığında satıldı

Birleşik Krallık’ın binlerce ikonik kırmızı telefon kulübesine mini müzelere veya sanat galerilerine dönüştürülerek yeni bir hayat verilecek. BT, cep telefonları tarafından kullanımları geride bırakıldığı için, cadde kutularından 4 bin’inin topluluklara sunulduğunu söyledi. Ayrıca defibrilatörleri barındırarak veya seçilmiş kitap koleksiyonuyla küçük bir kütüphaneye dönüştürülerek hayat kurtarmada rol oynayabilirler.

2008’den bu yana, ‘Bir Kiosk Sahiplen’ programı aracılığıyla topluluklar tarafından her biri yalnızca 1 poundfd karşılığında 6.600’den fazla telefon kutusu satın alındı.

BT’den James Browne şunları söyledi: “Artık çoğu kişinin cep telefonu kullanmasıyla, ankesörlü telefonlardan yapılan arama sayısında büyük bir düşüşe neden oldu. Aynı zamanda, özellikle kırsal alanlarda direklere yapılan yatırım nedeniyle son yıllarda mobil kapsama alanı önemli ölçüde iyileşti.  Şu anda, ankesörlü arazimizi geleceğe uygun hale getirmek için rasyonelleştiriyoruz ve ‘Bir Kiosk Evlat’ Edinme planı, Birleşik Krallık’taki yerel toplulukların, topluluk için yenilenmiş bir amaçla yerel telefon kutularını korumalarını mümkün kılıyor.”

Exit mobile version