Site icon Londra Gazete

İngiltere öldürülen Sarah için ayakta: Kadınlara çok sert müdahale

Geçtiğimiz hafta Londra’nın Clapham bölgesinde bulunan arkadaşının evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Sarah Everard, ülke gündeminin en dikkat çekici konularından biri oldu.

Geçen hafta boyunca kendisinden alınamayan Everard için başlatılan geniş çaplı arama çalışmaları dün tamamlanırken, Kent ormanında bir kadın cesedine ulaşıldı. İngiliz polisi bu cansız bedenin Everard’a ait olduğunu açıkladı. Olayla ilgili soruşturma derinleştirilirken, dün gece Sarah’ın en son görüldüğü bölge olan Clapham Park’ta bir anma töreni gerçekleştirildi.

Clapham Park’ta kadın cinayeti, kadına şiddet ve Everard için binlerce kişi anma noktasına geldi. Bölgedeki polis ekipleri katılımcılara uyarıda bulundu. Polis corona virüsü önlemleri sebebiyle toplanmanın yasak olduğunu açıklarken anma törenine katılanlarla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

İÇİŞLERİ BAKANI: TAM RAPOR İSTİYORUM

Dün gece 18:30 sularında başlayan anma töreni 3 saat sürerken, dün gece 6 kişi gözaltına alındı. Barışçıl anma törenine katılanlara polisin sert müdahalesi ülkeyi ayağa kaldırdı.

Exit mobile version