Site icon Londra Gazete

Birleşik Krallık, 1955’den bu yana en sert kışı yaşadı

İngiltere, sıcaklıkların -23 dereceye kadar düştüğü bu günlerde 60 yılı aşkın süredir en soğuk Şubat gecesini yaşadı. Met Office, bugün saat 8.13’te Aberdeenshire, Braemar’da havanın eksi 23 dereceye düştüğünü doğruladı.

Sıcaklıklar Londra’nın batısında Northolt’ta -5,2 dereceye, Heathrow’da -3,8 dereceye ve Londra’nın merkezindeki St James’s Park’ta -1,8 dereceye düştü.

İskoçya, Edinburgh’da kaydedilen -13 derece ve Kinbrace’de -21.2 derece ile genel olarak en düşük gece sıcaklıklarını gördü.

İngiltere’nin geri kalanında Sheffield -5.1, Nottingham’da -6.6, Durham’da -7.4 ve Sennybridge, Galler’de -5.5 derece idi.Cumartesi için kışå hava durumu tahmini, soğuk havanın şimdiye kadar yoğun kar yağışından kaçan bölgeleri vuracağı yönünde.

Pazar gününe kadar sıcaklıklar İngiltere’nin güneybatı bölgelerinde 10, kuzeyde ise 5 dereceye ulaşabilir.

Met Office meteorologu Clare Nasir’e göre, kar sabah boyunca doğuya doğru temizlendiğinde, batı bölgelerinde ‘hala çok soğuk olmasına rağmen, güneş ışığında oldukça keyifli’ hale gelebilir.

Braemar’daki sıcaklık -27 derece ile 30 Aralık 1995’ten bu yana Birleşik Krallık’ta görülen en düşük sıcaklıktı.Ayrıca Braemar’ın -25 dereceye ulaştığı 1955’ten bu yana en soğuk Şubat sıcaklığıydı. Bir teknedeki üç işçi, Hollanda başbakanının ofisinin çevresinde sudan bir bariyer oluşturmaya çalıştı.

Exit mobile version