Site icon Londra Gazete

Koronavirüs ile mücadele için 32 milyon sterlin bağış toplayan emekli yüzbaşı Covid-19’a yakalandı

İngiltere’de koronavirüs ile mücadele için 32 milyon sterlin bağış toplayarak rekor kıran emekli yüzbaşı Tom Moore’a, Covid-19’a yakalanması sonrası binlerce geçmiş olsun mesajı yağdı.

Moore’a, geçtiğimiz temmuz ayında ülkeye yaptığı hizmetlerinden dolayı İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından şövalye unvanı verilmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Moore’un kızı Hannah ile görüştüğünü ve emekli yüzbaşının koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını öğrendiğini aktardı. Johnson, “Yüzbaşı Tom Moore pandemi süreci boyunca birçok kişiye ilham kaynağı oldu. Tüm dualarımız o ve ailesi için. Şu an için yapabileceğimiz tek şey bu.” diye konuştu.

Zatürre olduğu için Covid-19 aşısı olamamış

İngiliz The Sun gazetesi “Tom için dua edin” başlığını atarken bir anda yeniden ülke gündemine oturan emekli yüzbaşının, son birkaç haftadır zatürre tedavisi gördüğü ve bu sebeple de henüz Covid-19 aşısı olamadığı kaydedildi. Emekli yüzbaşının kızı Hannah Moore, babasının şu anda hastanede yoğun bakım ünitesinde tutulduğunu ve nefes darlığı çekene kadar evde kaldığını söyledi.

Yüzbaşı Moore, geçtiğimiz aralık ayında kızı ve aile fertleriyle birlikte Güney Amerika açıklarındaki Barbados adasına tatile gitmişti.

Exit mobile version