Site icon Londra Gazete

Metro grevi ertelendi

metro grev 1Londra metrosunda bilet ofislerin kapatılmasını protesto eden tren makinistlerinin, önümüzdeki hafta yapmayı planladığı 48 saatlik grev kararı askıya alındı. RMT genel sekreteri Mick Cash, TfL yönetiminden gelen çağrı üzerine müzakereleri sürdürme kararı aldıklarını açıkladı. Sendika olarak koşullarının belli olduğunu ifade eden Cash, anlaşma için adım atması gerekenin TfL olduğunu savundu.

Londra metrosunda bu sene içerisinde Şubat ve Nisan aylarında 48 saat süren iki ayrı grev yapılmıştı. Grevin gerekçesi, Transport for London’ın bilet ofislerinin neredeyse tamamını kapatıp çalışanları müşteri hizmetlerinde görevlendirmek istemesi olarak gösteriliyor. Makinistler sendikası RMT, bunun zorunlu işten çıkarmalara neden olacağına öne sürüyor ama TfL yöneticilerine göre değişiklikler modernleşme programı çerçevesinde yapılıyor ve hiçbir çalışan zorla işten çıkartılmayacak. Kuruma göre metro, Oyster gibi elektronik sistemler sayesinde biletlerin yalnızca yüzde 3’ü bilet ofislerinde satılıyor.

Londra metrosu işletme müdürü Phil Hufton, iş bırakma eyleminin “gereksiz” olduğunu, zorla işten çıkarmama dahil sendikaya verdikleri bütün sözlerini tuttuklarını söyledi.

Exit mobile version