Site icon Londra Gazete

Gazetecilerin peşine düştüğü troll öldü

63 yaşındaki Brenda Leyland, Sky News muhabirleri tarafından sorgulandıktan kısa süre otel odasında ölü bulundu.

63 yaşındaki Brenda Leyland, Sky News muhabirleri tarafından sorgulandıktan kısa süre otel odasında ölü bulundu.

2007 yılından bu yana kayıp olan Madeleine McCann isimli çocuğun ailesini internet ortamında taciz ettiği öne sürülen 63 yaşındaki bir kadın, otel odasında ölü bulundu.
Leicestershire bölgesinde oturan Brenda Leyland isimli kadının twitter’da açtığı troll bir hesap üzerinden Madeleine’nin ailesine taciz mesajları gönderdiği iddiası ile geçen hafta Sky News muhabirleri tarafından sorgulanmıştı. Leyland, evinin bulunduğu Burton Overy bölgesinde kendini takip eden Sky muhabirinin Twitter mesajlarını neden gönderdiği yönündeki sorulara, bunu yapmaya hakkı olduğunu söyleyerek yanıt vermişti.

Yaşlı kadının söz konusu haberlerin yayınlanmasından bir süre sonra bir otel odasında ölü bulunması kamuoyunda şok etkisi yarattı. Sky News televizyonu yayınladığı açıklamada, ölüm olayından büyük üzüntü duyduklarını belirtirken, polis olaya ilişkni soruşturmanın sürdüğünü ancak bulguların Leyland’ın hayatına son verdiğini gösterdiğini kaydediyor.

2007 yılında ailesi ile birlikte Portekiz’de tatildeyken kaybolan ve bir daha haber alınamayan Madeleine McCann’in ailesi bir süredir internet üzerinden taciz edildiklerini ileri sürüyordu. Geçen hafta BBC’ye konuşan aile, kendilerine ilişkin yazılardan dolayı internete dahi giremediklerini söylerken, bu konuda yasal düzenleme yapılmasını istemişlerdi.

Madeleine McCann’in ailesine troll twitter hesapları ile tacizde bulunduğu iddia edilen kadının intihar ettiği sanılıyor.

Exit mobile version