Site icon Londra Gazete

Violent Crime Taskforce, Islington’da üst arama sırasında 31 adet bıçak buldu

10 Aralık Perşembe günü saat 17: 35’te memurlar, şüpheli bir erkeğin duvarda durup birkaç kutuyu pencereden başka bir erkeğe uzattığını fark ettiler.
O sırada memurlar N5 bölgesinde proaktif bir devriye yapmaktaydılar.

16 yaşındaki çocuk, Polis ve Suç Delilleri Kanunu’nun 1. bölümü kapsamında arandı ve kutunun içinde 15 av bıçağı buldu. Saldırgan silah bulundurmaktan tutuklandı ve kaldığı yerde polis nezaretine alındı.

Memurlar daha sonra kutuları geçirdiği mülkün içine girdi ve kutularda 15 av bıçağı daha buldu. Mülkte bulunan 15 yaşındaki erkeğin pantolonunda da kilit bıçağı vardı. Saldırgan bir silah taşıdığı için tutuklandı ve halen polis nezaretinde.

Soruşturma devam ediyor.

Çavuş Pete Luciano şunları söyledi: “Bu 31 Bıçak el konulması şüphesiz onların şiddet eylemlerinde kullanılmasını engelleyecek ve hatta potansiyel olarak hayat kurtaracaktır.

“Memurlarımız şiddet ile bilinen bölgelerde devriye geziyor ve bu dava istihbarat kaynaklı durdurma ve araştırmanın değerini kanıtlıyor.

“Ciddi şiddeti azaltmak Met’in en önemli önceliğidir ve toplum bu silahları sokaklardan kaldırabildiğimizden emin olsun.”

Exit mobile version