Site icon Londra Gazete

İngiltere aşı kampanyasını yürütecek dev ekibi hazırlıyor, ülke tarihininin en büyük sağlık seferberliği başlatıldı

Koronavirüs aşı çalışmaları birer birer uygulanabilecek aşamaya yaklaştı. Son bir hafta içinde iki aşı denemesi üçüncü faz denemelerinin yüzde 90-95 başarılı göründüğünü açıkladı. Dünya çapında milyonlarca insanın hızla aşılanmasının, sağlık hizmetleri aksatılmadan nasıl sağlanacağı sorusu ön plana çıkmaya başladı. Aşı kampanyasını yürütecek dev ekibi hazırlayan İngiltere, ülke tarihininin en büyük sağlık seferberliğini başlattı.

İngiltere’de yayımlanan Guardian gazetesinin özel haberine göre, ülkede Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) ülke tarihinin en büyük aşı kampanyasını gerçekleştirmek amacıyla aile hekimleri ve eczacıların yanısıra, emekli doktorlar, sağlık ziyaretçileri, yerel ocaklarda görevli hemşireler ve fizyoterapistlerden oluşacak bir ekip hazırlıyor.

Bu dev kampanya çerçevesinde ilk aşamada koronavirüs karşısında en çok tehlikede olan 22 milyon yetişkinin, daha sonra nüfusun kalan kısmının aşılanması hedefleniyor.

Guardian’ın gördüğü belgelere göre bu dev hedefe ulaşılabilmesi için devreye sokulacak “deneyimsiz kadrolar”, çalışmaya başlamadan önce iki saatlik bir eğitimden geçirilecekler.

Hazırlık belgelerinde en umut vadeden aşılardan Pfizer/BioNTech aşısına “Cesur”, Oxford/AstraZeneca aşısına da “Beceri” kod adları verilmiş.

Exit mobile version