Site icon Londra Gazete

Camda araç pulu uygulamasına son

2202153aİngiltere’de her yıl yenilenen taşıt vergisi uygulaması 1 Ekim’den itibaren değişti. Yeni düzenleme kapsamında taşıt pulu uygulamasına son verilirken, araç sahipleri ‘Taşıt Vergi Yükümlülüğü’ isimli bir birime online olarak kayıt yaptıracaklar. Taşıt vergisi ödemeleri de  Araç ve Sürücü Tescil Kurumu DVLA’e online olarak veya telefonla ya da Post Office şubelerine yapılabilecek. Vergilerini ödemeyenler plakalarından yapılan tarama ile belirlenecek ve 1000 sterlin’e kadar cezalar ile karşı karşıya kalabilecekler.

1921 yılından bu yana uygulanan sistemin değiştirilmesi ile taşıt pulları araçların satışı halinde  transfer edilemeyecek. Düzenleme ile, daha önceki uygulamanın aksine, yeni araç satın alanlar, taşıt pullarını yenilmek zorunda olacaklar. Araçlarını sattıkları dönemde taşıt pulu vergisi için süreleri kalan taşıt sahipleri ise, kalan süreleri için otomatik iade alacaklar.

Araç sahipleri vergi ödemelerini aylık taksitler halinde yapabilmelerine olanak sağlayan yeni düzenlemenin en büyük avantajlarından birisi ise, taşıt pulu ödemlerini yapmayan yüzbinlerce kişinin daha kolay belirlenmesi olacak. Araç vergilerindeki radikal değişikliklerle vergi pullarının araçların ön camında teşhiri ve bulundurulması zorunluluğu da sona ermiş oldu.

Exit mobile version