Site icon Londra Gazete

İskoçya’da yandaş medya krizi

Bağımsızlık yanlısı binlerce kişi BBC Glasgow binası önünde protesto gösterileri yapıyor.

Bağımsızlık yanlısı binlerce kişi BBC Glasgow binası önünde protesto gösterileri yapıyor.

İskoçya’da 18 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumuna bir kaç gün kala, taraflar arasında BBC krizi yaşanıyor. BBC’nin politika editörü Nick Robinson’un görevinden kovulmasını isteyen binlerce bağımsızlık yanlısı, kurumun Glasgow’daki merkezi önünde protesto gösterileri yapıyor.

Üzerinde Robinson’un resimlerinin bulunduğu  pankartlar taşıyan göstericiler, BBC’nin bağımsızlık karşıtı haber ve yorumlar yaptığını ileri sürüyor. Özellikle 50 yaşındaki gazetecinin, taraflı yorumlarda bulunduğunu savunan protestocu İskoçlar, BBC yönetimine, yayın ilkelerini çiğneyen Robinson’u görevinden almaları çağrısında bulunuyor.

Geçen hafta uluslararası medya kuruluşlarının temsilcileri için bir basın toplantısı düzenleyen İskoçya Birinci Bakanı ve Bağımsızlık yanlısı kampanyanın lideri Alex Salmond, BBC muhabiri Nick Robihnson ile tartışma yaşamıştı. Robinson’un iş dünyasnın yorumlarına ilişkin ısrarlı sorularını, taraflı olarak nitelendiren Salmond, BBC’nin bağımsızlık karşıtı kampanyada kilit bir rol oynadığını öne sürmüştü.

Exit mobile version