Site icon Londra Gazete

Londra polisi tedirgin

Islington bölgesinde yaşanan olayda karısını bıçakla rehin alan 40 yaşındaki bir kişi polis tarafından öldürüldü.

Islington bölgesinde yaşanan olayda karısını bıçakla rehin alan 40 yaşındaki bir kişi polis tarafından öldürüldü.

Islington’da polis eski karısını bıçakla rehin alan 40 yaşındaki bir kişiyi silahla öldürdü. 5 Eylül’de gerçekleşen olay, polis yetkililerini harekete geçirdi. Bağımsız Polis Araştırma Komisyonu’nun inceleme başlattığı olayda iki el silah sıkıldığı belirtildi. 2011 yılında Tottenham’da yine polis kurşunu ile öldürülen Mark Duggan olayından bu yana ilk kez Londra polisi bu tür bir soruşturmaya konu oluyor. Duggan olayının ardından başlayan tepkiler ülke çapına yayılan yağma olaylarına yol açmıştı.

Polisin verdiği bilgiye göre, 54 yaşındaki Julie Moyses isimli kadının zemin kattaki evinin kapısını kırarak içeri giren bir kişi, elindeki bıçakla kadını öldürmekle tehdit etti. Komşuların şikayeti üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, yaklaşık iki saat boyunca ikna etmeye çalıştıkları kişiyi tehditlerini arttırdığı için vurdu.

Olaya ilişkin basına bilgi veren Moyses’in oğlu, annesinin geçmişteki beraberliği süresince partnerinden şiddet gördüğünü belirtirken, annesinin artık daha güvende olduğunu söyledi.

Exit mobile version