Site icon Londra Gazete

‘Westminster elitleri panik halindeler’

Britanya meclisinde grubu bulunan 3 büyük partinin liderleri yarın iskoçya'ya gidiyorlar.

Britanya meclisinde grubu bulunan 3 büyük partinin liderleri yarın iskoçya’ya gidiyorlar.

İskoçya’da 18 Eylül’de yapılacak bağımsızlık referandumuna kısa bir süre kala tansiyon giderek yükseliyor. Son kamuoyu anketlerinde ‘evet’ ve ‘hayır’ oylarının birbirine çok yakın çıkması bağımsızlık karşıtlarının kampanyalarını  yoğunlaştırmalarına neden oluyor.

‘Evet’ kampının güçlenmesi ve önceki gün yapılan bir kamuoyu anketinde bağımsızlık yanlılarının bir puan önde görünmesi İngiliz siyasetinde görülmedik bir hamleye yol açtı. Başbakan David Cameron yarın mecliste yapacağı rutin ‘Başbakana Sorular’ konuşmasını ertelerken, Britanya meclisinde grubu bulunan 3 büyük partinin lideri yarın İskoçya’ya gitme kararı aldılar.

Üç lider yayınladıkları ortak bildiride, “Bizi ayıracak bir çok şey var ancak Birleşik Krallık’ın beraber daha iyi olduğuna şiddetle inanıyoruz” mesajı verdiler.

Bağımsızlık karşıtı cephenin çıkışlarını değerlendiren İskoçya Birinci Bakanı Alex Salmond, açıklamaları bariz panik hali olarak değerlendirirken “David Cameron, Ed Miliband ve Nick Clegg, İngiliz siyasetinin en güvenilmez politikacıları durumundalar. Onların İskoçya’ya gelmesi, sanılanın aksine bağımsızlık yanlılarını iyice güçlendirecektir. Westminster elitleri, ayaklarının altındaki İskoçya’yı kaybetme riski karşısında büyük bir panic içerisindeler” dedi.

Ayrılıkçı SNP’nin lideri Alex Salmond, bağımsızlık karşıtlarının panik içerisinde olduğunu savunuyor.

Exit mobile version