Site icon Londra Gazete

Okullarda ücretsiz öğle yemeği

ucretsiz yemekBritanya genelinde ilkokullarda eğitim alan 7 yaşına kadar olan çocuklar için ücretsiz öğle yemeği uygulaması, bu haftadan itibaren uygulamaya girdi.

Eğitim Bakanı David Laws, yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı bu hafta 15 bin 200 dolayında okulun, yemek servisi yapmaya hazır hale geldiğini, çok az sayıda okulun ise mutfakları hazır olmadığı için sadece soğuk yemek servis yapacaklarını kaydetti.

3.sınıfa kadar olan öğrencileri kapsayacak uygulama ile ailelerin yaklaşık £400  tasarruf etmeleri bekleniyor. Hükümet, 1 milyon 890 bin öğrenciye yönelik uygulama için okul mutfaklarının geliştirilmesini sağlamaya yönelik olarak £150 milyon bütçe ayırdı.

Koalisyon ortağı Liberal Demokrat Parti lideri, Başbakan yardımcısı Nick Clegg’in hayata geçirilmesinde ısrarlı olduğu ‘ücretsiz öğle yemeği’ uygulaması ile çocukların daha sağlıklı beslenmesi hedefleniyor. Yeterli ve sağlıklı beslenmenin çocuk gelişimine katkısının önemini vurgulayan Clegg, öğrencilerin beraber yemek yemelerinin, sosyal ilişkileri açısından da faydalı olacağı yönündeki uzman görüşlerine dikkat çekiyor.

Exit mobile version