Site icon Londra Gazete

Devet herkese 500 pound değerinde alışveriş çeki versin

Muhafazakar Parti’ye yakınlığı ile bilinen The Resolution Foundation isimli düşünce merkezi, devletin perakende sektörüne katkı sağlamak için her yetişkine £500 değerinde alışveriş çeki vermesi çağrısında bulundu.

Covid-19 salgınından dolayı aylarca kapalı kalan işletmelerin ayakta kalabilmesi için sağlanacak destek kapsamında vatandaşlara dağıtılacak kuponların bir yıl içinde perakende, konaklama ve turizm gibi alanlarda bizzat yapılacak alışverişlerde geçerli olması öneriliyor.

Uygulamanın perakende sektörüne talebi artırarak firmalara ve işçilere yardımcı olacağını belirten merkez, piyasaya nakit akışı sağlamanın, vat indirimi gibi geçici desteklerden daha etkili olacağını savunuyor. Daha önce Çin, Tayvan ve Malezya’da uygulanan modelin ekonomiyi canlandırdığı ve tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarının normale dönmesine katkı sağladığına işaret ediliyor.

Öneriye geniş yer ayıran ngiliz basınına göre hükümetin toplam £30 milyarı bulacak öneriyi ciddiyetle değerlendirdiği ve son bir kaç gün içerisinde sektördeki kapanmalardan dolayı binlerce kişinin işsiz kalmasının Bakanları kaygılandırıyor.

Exit mobile version