Site icon Londra Gazete

Nato zirvesi protestolarla başladı

1 (11)Galler’in güneyindeki Newport kenti yakınlarında bulunan Celtic Manor’da düzenlenecek olan NATO Zirvesi bugün başladı.

Zirveye başta ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere çok sayıda devlet adamı ve yöneticisi katılıyor. Ukrayna ve Işid krizinin ele alınacağı toplantılara Türkiye’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki bir heyetle bulunuyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da bulunduğu heyetin çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Öte yandan Britanya Alevi Federasyonu (BAF), 4 ve 5 Eylül tarihleri arasında Galler’in Newport kasabasında gerçekleştirilecek olan NATO Zirvesi boyunca, Ezidilerin ve bölge haklarının yaşadığı katliama dikkat çekmek için protesto gösterileri düzenleyecek. ‘Savaş’a Hayır’ platformunun 29 Ağustos tarihinden itibaren başlattığı eylemlere zirve boyunca katılacak olan BAF üyeleri 3 günlük zirvede kamp kuruyor.

Zirveye katılacak Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı protesto edecek olan BAF üyeleri, kamp alanında Erdoğan ve AKP Hükümeti aleyhine pankartlar astılar. Türkiye’yi İşid’i desteklemek ve güçlendirmekle suçlayan protestocular, Cumartesi gününe kadar kampta kalacaklar.
Yaklaşık 30 kişilik grupta, BAF Başkanı İsrafil Erbil ve kurum yöneticileri de yer alıyor.

Newport’taki protestocular arasında BAF Başkanı İsrafil Erbil ile kurum yöneticileri de bulunuyor.

Exit mobile version