Site icon Londra Gazete

Terlikle araba kullanmak pahalıya patlayabilir

İngiltere’de terliklerle araba kullanmak yasak olmasa da, parmak arası terlikle araba kullanmak sakıncalı bir sonuç doğuracağı ve trafik cezasına bile yol açabileceği açıklandı.

Trafik uzmanları, yaz aylarında sürücülere çeşitli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Sıcak havada ayakkabı yerine daha rahat olan terlik giymeyi tercih edenler, bunun sakıncalı bir sonuç doğuracağını ve trafik cezasına bile yol açacağını kaydetti.

Terliklerle araba kullanmanın sürücünün fren pedalına basmasını zorlaştırabileceği belirtildi.

Bir kaza anında polis parmak arası terlikle olduğunuzu görürse, “dikkatli olmadan sürüş” cezasına çarptırılabilirsiniz. Bu, yerinde 100 pound  para cezası ve üç ceza puanı olarak lisansınıza işleniyor.

Mahkeme, 5 bin pound para cezası, dokuz ceza puanı ve potansiyel tehlikeli sürücü olarak sizi bir üst mahkemeye sevk edebiliyor. Bu durumda da ehliyetiniz iptal edilebiliyor.

Olası bir trafik kazasında ayağınızda terlik olduğu anlaşılırsa, haklı olsanız bile sigorta sizi kusurlu bulabilir. Uzmanlar, terlik nedeniyle ayağınız pedaldan kayabileceğini, bunun da fren yapmanızı engelleyebileceğini veya fren mesafesi uzatabileceğini ifade ediyor. Bu yüzden, terlik ile araç kullanılmasının sakıncalı olduğu ve sürücülerin dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılar yapılıyor.

 

Exit mobile version