Site icon Londra Gazete

Colin Kazım’dan ırkıçılığa tepki: “Annem Kıbrıs Türklerinden, Babam Antigua kökenli; bu zenginlik”

Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursaspor’un eski yıldızı Colin Kazım Richards, George Floyd’un ABD’de polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmesi sonrası İngiliz basınına konuştu.

Kazım Richards, ABD, İngiltere ve tüm dünyadaki protestolara destek verdiğini ve ırkçılığa karşı sürekli olarak tepki gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Tecrübeli futbol yıldızı, “Hayatımızın her anında ırkçılık var. Bu sorunla hep uğraştık. Sahada, okulda, hayatta hep yaşadık. Her an her dakika ırkçılığa karşı tepki göstermek zorundayız.

Bu acıyı hep yaşadık. Eğer bu tepkiyi devam ettirmezsek bu acıyı yaşamaya devam ederiz. Her an ırkçılığa karşı mücadeleye hazır olmalıyız” dedi.

George Floyd için ‘adalet’ çağrısına ses vermek gerektiğini aktaran Kazım Richards, “Eğer mücadeleye hazır değilseniz adaletten bahsetmeyin.

Ben her zaman eğitimin şiddetten daha yararlı olduğunu düşünürüm. Mücadelemizi hayatın her alanında göstermeliyiz” yorumunu yaptı.

Kendi ailesinin de farklı etnik kökenler olduğunu ve bununla gurur duyduğunu kaydeden yıldız isim, “Babam Antigua kökenli, annem de Kıbrıs Türklerinden. Ayrıca babam İrlanda kökenli de. Eşim ise Brezilya’dan. Mesela biz 4 dil konuşabiliyoruz. Bu bir zenginlik” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version