Site icon Londra Gazete

İngiltere’de toplu ulaşımda 15 Haziran’dan itibaren maske zorunlu olacak

Hükümet salgınından korunmak için alınan önlemler kapsamında 15 Haziran’dan itibaren toplu ulaşım araçlarında maske takma zorunluluğu getirdi.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, zorunluluğa uymayan yolcuların seyahatten men edilebileceğini ve para cezasına çarptırılabileceği uyarısında bulundu.

Küçük çocukların maske takma uygulamasından muaf tutulacağına işaret eden Shapps, maske ile yüzü kapatmanın, sınırlı da olsa koruduğuna inandıklarını ifade etti.

Başbakan Boris Johnson, daha önce kamuya açık yerlerde maske takılması fikrine sıcak baktığını söylemiş, yüzü kapatmanın hem epidemiyolojik nedenlerle hem de insanlara işe geri dönebilecekleri konusunda güven vermesi için yararlı olacağına inandığını dile getirmişti.

Londra Belediye başkanı Sadiq Khan da hükümete, Londra’da seyahat ederken yüz maskesi takılmasının zorunlu kılınması konusunda çağrıda bulunmuştu.

Hükümetin zorunlu kıldığı maske uygulaması konusunda farklı görüşler yer alıyor. Aralarında bazı bakanlar ve bilim insanlarının bulunduğu çevrelere göre, maske zorunluluğu, hastanelerde ve bakım evlerinde hayati öneme sahip maske türü ekipmanların bulunmasında sıkıntı yaratabilecek.

Exit mobile version