Site icon Londra Gazete

Fırtına İngiltere’de iki can aldı

İngiltere’de Salı günü öğleden sonra çıkan fırtına ülkede hayatı felç etti. Saatteki hızı 170 kilometreyi bulan ani rüzgarlar iki kişinin de hayatına mal oldu.

Guardian'ın haberine göre, İngiltere’nin birçok şehriyle Kuzey İrlanda ve İskoçya’da da etkili olan fırtınalar yüzünden, Manş Denizi kıyısındaki Dover Limanı’nda gemiler mahsur kaldı, birçok havalimanı trafiğe kapatıldı, 25 binden fazla hanenin ise elektriği kesildi.

 Tunbridge Wells’de bir kamyonet sürücüsü aracının devrilen bir ağacın altında ezilmesi sonucu hayatını kaybederken, Channel’da bir tanker tayfası da yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

 

Cornwall, Devon ve Galler’de de ani yağışlar sel baskınlarını beraberinde getirdi. Bu şehirlere bir saatte 5-6 mm’lik yağış düştü. Yollardaki su birikintileri trafiği olumsuz etkilerken, asıl sorun Manchester bölgesi ve Londra’nın dışındaki kara yollarını kapatan devrilmiş ağaçlardan kaynaklandı. Saatteki hızı 170 kilometreyi bulan kuvvetli rüzgarlar kamyonların devrilmesine neden oldu.

Birçok bölgede tren seferleri durdurularak yerine otobüs kondu.

Meteoroloji Dairesinden yapılan açıklamada fırtınaların İngiltere için Aralık-Ocak aylarında doğal olduğu ancak uzun zamandır devam eden sakin havanın ardından böyle bir fırtına gelmesinin şaşırttığı ifade edildi.

Exit mobile version