Site icon Londra Gazete

İngiliz meclisinde şok istifa

Clacton milletvekili Douglas Carswell, partisinden istifa ederek UKIP’e geçti.

Clacton milletvekili Douglas Carswell, partisinden istifa ederek UKIP’e geçti.

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti’li milletvekili Douglas Carswell, partisinden istifa ederek Britanya Bağımsızlık Partisi UKIP’e geçti. Mecliste, Londra’nın kuzeydoğusundaki  Clacton bölgesini temsil eden Carswell, bugüne kadar siyasette pek görülmedik bir karar da alarak milletvekiliğinden istifa etti ve ara seçim çağrısı yaptı.
UKIP Lideri Nigel Farage ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek kameraların karşısına çıkan Douglas Carswell, ömrü boyunca üyesi olduğu Conservative Party’den ayrılmanın zor bir karar olduğunu belirtererk, parti lideri ve Başabakan David Cameron’un ülkenin ihtiyacı olan değişim konusunda ciddi olduğuna inanmadığını söyledi. Seçimleri kazanması halinde UKIP’in parlamantodaki ilk temsilcisi olacak olan Carswell, parlamentodaki en keskin Avrupa Birliği karşıtlarından birisi olarak biliniyor.

Carswell’in kararını cesur ve onurlu bir adım olarak nitelendiren UKIP lideri Nigel Farage ise Muhafazakar Parti’den başka politikacıların da kendilerine katılabileceğini, bu konuda görüşmelerinin sürdüğünü ileri sürdü.

Exit mobile version