Site icon Londra Gazete

HSBC’den Müslüman müşterilere garip uygulama

hsbcİngiltere’nin en büyük bankalarından HSBC’nin bir çok Müslüman dernekle bazı müşterilerine, hesaplarının ‘yüksek risk grubunda’ olduğu gerekçesi ile kapatılacağını bildirdiği açıklandı. Hesapları kapatılacak bazı vakıfların Filistin’e yönelik yardım kampanyaları yürütmeleri dikkat çekiyor.

Hesapları kapanacaklar arasında, bir dönemler ‘kancalı İmam’ olarak bilinen ve halen ABD’de cezaevinde bulunan  Ebu Hamza ile gündeme gelen Finsbury Park Camisi ile Boston merkezli olan ve 20 ülkede 70 milyon sterlin değerinde yardım projeleri gerçekleştiren Ummah Welfare isimli vakıf gibi pek çok organizasyon bulunuyor.

Mektupla hesaplarının kapatılacağı bildirilen müşteriler arasında bireysel hesapları bulunan kişiler de bulunuyor. Uzun yıllardır İngiltere’de yaşayan ve İslami alanda çalışmalar yürüten Cordoba Foundation isimli düşünce merkezinin yöneticiliğini yapan Anas Al Tikriti’nin eşi ve çocukları da hesaplarının Eylül ayında kapatılacağı yönünde mektup aldılar.  1980’li yıllardan beridir HSBC ile çalışan Tikriti karara gerekçe gösterilmediğini söyledi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan HSBC, hesap kapatmalarının inanç ve ırk temelli bir karar olmadığını vurgularken, müşteri ilişkilerine yönelik herhangi bir bilgilendirmede bulunmayacaklarını açıklamasını yapmakla yetindi.

Exit mobile version