Site icon Londra Gazete

Kuzen evlilikleri yasaklansın

philip daviesİngiltere’de Shipley bölgesinin Muhafazakar Parti’li milletvekili Philip Davies, akraba evliliklerinin yasaklanması için hükümete çağrıda bulundu. Yapılan araştırmaların, Bradford bölgesinde yaşayan Pakistan’lı annelerin yüzde 63’ünün birinci dereceden kuzen gibi yakın akrabaları ile evliliklikler gerçekleştirdiklerini gösterdiğine dikkat çeken Davies, bu tür evliliklerden dünyaya gelen çocuklarda doğuştan anomalilere rastlanması olasılığının, diğer evliliklere göre iki kat daha fazla olduğunu savundu.

Bu tür sorunlu doğumların NHS’e maliyetlerini de öğrenmek isteyen milletvekiline yanıt veren Sağlık Bakanı Dr Daniel Poulter ise, bu yönde bir verilerinin bulunmadığını belirterek “ Bradford bölgesinde yapılan araştırmalar doğum anomalilerinin yüzde 3’ten yüzde 6’ya çıktığını gösteriyor. Ancak bunların tamamının akraba evliliklerinden kaynaklandığı yönünde sağlıklı bulgular yok” dedi.

Geçen yıl yine aynı bölgede yapılan bir araştırma, Pakistanlılar arasındaki evliliklerin yüzde 37’sinin birinci dereceden akrabalar arasında yapıldığını ortaya koymuştu.

Akraba evlililiklerinin özellikle Pakistanlı göçmenler arasında çok yaygın olduğu dikkat çekiyor.

Exit mobile version