Site icon Londra Gazete

‘Blue badge cezası’

Blue badge webEnfield belediyesinin yaşlı, hasta ve engelli kişilerin araçlarını park etme kolaylığı sağlayan ve ‘blue badge’  olarak adlandırılan kartlarda yapılan sahteciliklere yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde 3 kişi daha cezalandırıldı. Aralarında Türkiye ve Kıbrıslı vatandaşların da bulunduğu kişilere toplam £1,450 ceza verildi.

Tottenham Sulh Mahkemesi’nde görülen davayı değerlendiren, Enfield meclis üyesi Chris Bond,  “Blue Badge sahtekarlığı, bence en kötü ve kabul edilemeyecek suçlardan birisidir” diyere ksert tepki gösterdi. Bond, yaşlı ve engelli insanların toplumsal yaşamlarını kolaylaştırmak için sağlanan Blue Badge ayrıcalığının kötü niyetli kişilerce kullanılmasına  izin vermemekte kararlı olduklarını yineledi.

Polis ve Enfield belediyesi ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri operasyonlarda, engelliler için ayrılan yerlere park ettikleri belirlenerek yakalanan kişilerin 63 yaşındaki June G., 66 yaşındaki İbrahim D ve 55 yaşındaki Orhan K. olduğu bildirildi.

Britanya genelinde 2 milyon 650 bini aşkın kişide ‘blue badge’ olduğuna işaret eden yetkililer, bu kartların yaklaşık üçte birinin haketmeyen kişilerce kullanıldığını tahmin ediyor.

Exit mobile version