Site icon Londra Gazete

Trafalgar meydanında opera keyfi

trafalgar opera 3Her sene geleneksel hale gelen Royal Opera House’un, Trafalgar meydanında kurulan dev ekrandaki açık hava opera gösterisini 10 binden fazla seyirci izledi.

Royal Opera House’a 25 yıldır sponsor olan dünyaca ünlü petrol şirketi BP’nin himayasinde gerçekleşen organizasyonda geçtiğimiz Salı günü romantik dönemin en önemli İtalyan bestecilerinden Giacomo Puccini’nin La Boheme operası ekranlara yansıtıldı. Royal Opera’da canlı olarak sahnelenen gösteri eş zamanlı olarak Londra’nın tarihi Trafalgar Meydanı’na kurulan dev ekrana yansıtılıp toplanan binlerce opera severe izlettirildi.

Araların da Türk sanat severlerin de bulunduğu seyirciler opera gösterisinden büyük keyif aldıklarını söylediler.

Bir sonraki opera gösterisi yine Trafalgar Meydanı’nda segilenencek. İtalyan operasının önemli ve politik bestecilerinden Giuseppe Verdi’nin üç perdelik Rigoletto operası 17 Eylül akşamı saat 19:30’da açık havada seyircisiyle buluşacak. Victor Hugo’nun bir oyunundan adapte edilmiş ve bir lanete bağlı olarak, kadın düşkünü Mantua Dükü, dükün soytarısı kambur Rigoletto ile soytarının sürekli korumaya çalıştığı kızı Gilda üçgeninde yaşanan trajediyi konu alır. Düke aşık olan soytarı Rigoletto’nun kızı Gilda ve Dük’ü öldürtmek için katiller tutan Rigoletto…
En iyisi daha fazlasını anlatmadan operayı canlı canlı izleyerek öğrenmenizi öneriyoruz. İtalyanca seslendirilecek olan eserde İngilizce altyazıyla sahneyi sonuna kadar takip edebilirsiniz. Ayrıca Trafalgar Meydanı’nın seyirci kapasitesi çok çabuk dolduğu için erken gidip ekran karşısında yerinizi almanızı tavsiye ediyoruz. Aksi halde yoğunluktan dolayı konseri dışarıda çok uzaktan izlemek zorunda kalabilirsiniz.

 

Exit mobile version