Site icon Londra Gazete

Doğan’ın Katiline Ömür Boyu

30 Aralık günü 2012 günü,  kardeşinin cep telefonunu çalan kişiler tarafından saldırıya uğrayan ve göğsünden bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Türk genci Doğan İsmail’in katil zanlısı ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Geçen ay içerisinde yargılandığı Old Bailey mahkemesi tarafından suçlu bulunan 15 yaşındaki Dawda Jallow’un cezasını açıklayan mahkeme, sanığın en az 13 yıl cezaevinde kalacağını duyurdu. İngiltere’de ömür boyu hapis cezası alan mahkumlar, tutukluluk süreleri boyunca iyi halleri gözönünde bulundurularak, daha erken salıverilebiliyorlar.

Kararı değerlendiren Doğan İsmail’in ailesi, evlat acılarının her geçen gün daha da arttığını belirtirken, sanığın aldığı cezayla adaletin yerini bulduğuna inandıklarını kaydettiler.

Polis yetkilisi Matt Bonner ise, kararı memnuniyetler karşıladıklarını vurgularken, Doğan’ın gaspçılarla yüzleşme cesareti gösterdiği için kurban olduğunu söyledi. Olayla ilgili iddianemeyi mahkemeye sunan Dedektif Matt Bonner, cinayetin bütün toplumu sarsan korkunç bir olay olduğunu belirtirken, kardeşinin telefonunu almak isteyen Doğan’ın, kardeşinin gözleri önünde can verdiğini aktardı. 15 yaşındaki sanığın kaçmak için her yolu denediğini kaydeden Bonner, “Ancak kaçacak hiçbir yeri kalmayacağını anlayınca teslim oldu” dedi.

Olayın ardından iki hafta boyunca polisten kaçan, daha sonra polise kendiliğinden giderek teslim olan sanık Dawda Jallow Gambiya kökenli bir aileden geliyor. İlk mahkemesinde suçunu itiraf eden katil, Doğan İsmail’i öldürmek istemediğini ileri sürerken, telefonu çaldığını ve maktulü bıçakladığını kabul etmişti.

Exit mobile version