Site icon Londra Gazete

“Biz/US” fotoğraf sergisinde memleket hasreti giderildi

YURT dışı Kıbrıslı Türkler projesi kapsamında hazırlanan “Biz/Us” fotoğraf sergisi Londra’da açılışı gerçekleşti.

KKTC Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Tanıtma Dairesi’nin “Yurt Dışı Kıbrıslı Türkler Projesi” kapsamında organize ettiği “Biz/Us” isimli fotoğraf sergisi, 20 Temmuz Cuma günü gerçekleşti.

Cuma günü Yunus Emre Enstitüsü’nde düzenlenen sergi, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay tarafından açıldı. Yaklaşık 50 fotoğraftan oluşan sergi, 24 Temmuz’a kadar ziyaret edilebileceği belirtildi.

Açılış konuşmasını yapan KKTC Tanıtma Dairesi Müdürü Fatma Demirel, sergiyi hazırlarken İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin KKTC’de hasret kalmış olabileceği mekanları, Kıbrıslı Türklerin evlerinde olan samimi ortamı, Kıbrıs Türk kültürünü ve değerlerini yansıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

Sergiyle KKTC’de faaliyet gösteren değişik fotoğraf derneklerine üye olan veya bağımsız şekilde çalışan fotoğrafçıların eserlerini İngiltere’ye taşıdıklarını kaydeden Demirel, fotoğraf sağlayan sanatçılara teşekkür etti.

KKTC’de son yıllarda fotoğraf sanatının büyük aşamalar kaydettiğini söyleyen Demirel, çok sayıda fotoğraf sanatçısının uluslararası dereceler almaya başladığına işaret etti.

Yurt dışı Kıbrıslı Türkler Projesi kapsamında organize edilen ve İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin kendi memleketlerinde özlem kaldıkları değerleri yansıtan fotoğraflar katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ise konuşmasında, “Daha önce de bir sanatsal etkinliğin açılışında söylediğim gibi söz konusu sanat olduğunda bence siyaset susmalı ve sadece yardımcı olmalıdır ifadelerini kullandı.

Fotoğraf sergisinin açılışında, Özersay’a eşi Aliye Ummanel de eşlik etti.

Sergi açılışının ardından Tanıtma Dairesi Müdürü Fatma Demirel katılımcılara sergiyi gezdirerek fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

Memleket hasreti fotoğraflara yansıdı ve katılımcılar fotoğrafları incelerken duvarlarda asılı olan fotoğraflar memleket özlemini biraz daha depreştirdi.

Exit mobile version