Site icon Londra Gazete

Joan Ryan’dan OHAL ile ilgili açıklama

BRİTANYA’DA Türkçe konuşan toplumlara yakınlığı ve ilgisiyle bilinen İşçi Partili Milletvekilli Joan Ryan, Türkiye’deki OHAL altında gerçekleşecek olan seçimlerle ilgi olarak bir açıklamada bulundu.

Joan Ryan önceki günlerde İngiltere Başbakanına yazdığı mektupta, Türkiye’de gittikçe kötüleşen insan hakları ve siyasi durum hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bununla ilgili olarak bir rahatsızlık içerisinde olmadığı için eleştirmişti.

Ryan, OHAL altında Türkiye’de gerçekleşecek olan seçimlerle ilgi şu açıklamayı yaptı:

“Böyle kritik bir zamanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın artan otoriterliğine ve temel insan haklara yönelik baskısına karşı sessiz kalmamalıyız.

Bununla birlikte, Birleşik Krallık Hükümeti’nin Türkiye ile olan ticari ilişkilerini, insan haklarının önünde tuttuğunu görmekteyiz. İngiltere hükümetinin bu konuyla ilişkin duruşu bizleri kaygılandırıyor ve bu insanlar arasında ciddi bir endişe yaratmakta.

İngiltere hükümetine, Erdoğan’ın insan hakları için gerekenleri yapması konusunda uyarması için bir çağrıda bulundum ve Erdoğan’ın hemen OHAL’ı kaldırması gerektiğini düşünmekteyim. Kurumların normal işleyişini ve hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etmeli ve Türkiye’de uluslararası yükümlülüklerine uymayan tüm yasalarını yürürlükten kaldırmalı.”

Exit mobile version