Site icon Londra Gazete

İş arkadaşları ağzını bantlayarak cezalandırdı

İskoçya’daki bir devlet kurumunda çalışan kadın, buradaki cinsiyetçi ve ırkçı kültürden şikâyetçi olunca, ağzını bantlayıp bir sandalyeye bağladılar. Kadının müdürüne yaptığı şikayet karşısında aldığı cevap ise şaşkına çevirdi.

Yıllardır İskoçya devletine bağlı Scrabster balıkçılık müdürlüğünde çalışan DeeAnn Fitzpatrick, erkek çalışanların kendisine yaptığı eziyetlere dayanamadı. Her gün gördüğü ırkçılık, tehditler ve düşük yapmasıyla dahi alay eden şakalardan sonra, müdürüne şikâyette bulundu.

ERKEKLER, ÇOCUK KALIR

2010’da gerçekleşen bu olay hakkında da müdürler hiçbir şey yapmadı. Kadına, “Erkek çocukları, hep çocuk kalır” dendi. Daha sonra da Reid Anderson terfi aldı.

İLK KEZ PAYLAŞTI

49 yaşındaki kadın, üzerinden yıllar geçen olayın ardından iş mahkemesine başvurdu. 10 yılı aşkın süredir kendisine kötü muamelede bulunulduğunu belirterek, fotoğrafı ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

İngiliz basınının manşetlerini süsleyen fotoğraf, 3 yıldan fazla süre önce çekildiği için delil olarak kabul edilmedi. Mahkemenin sonucu ise merakla bekleniyor. (YENi ŞAFAK.COM)

Exit mobile version