Hükümetin, bütçe açığını kapatma hedefini gerçekleştirmek amacıyla başlattığı kemer sıkma politikasının 2018 yılına kadar süreceği kaydedildi.
2015-2016 arasında bütçe açığını kapatma hedefine ulaşması mümkün görünmeyen hükümetin, ekonomik büyümedeki zayıflama devam ederse bu hedefe 2018’e kadar ulaşamayacağı belirtildi.
Bağımsız bütçe sorumluluğu kurumunun tahminlerine dayanarak hazırlanan Financial raporuna göre, artan borçlanma nedeniyle daha fazla kesinti ve vergi artırımı yapılmadan hükümetin ekonomik hedeflerini gerçekleştirmesi pek mümkün görünmüyor.
İngiliz basınında geniş yer verilen habere göre, İngiltere hükümetinin devlet yardımlarında 10 milyar sterlinlik kesinti planının işsiz gençler üzerindeki etkisine de dikkat çekiliyor. Kesintiler kapsamında okulu bitiren gençlerin bir iş bulmadan konut yardımına başvurmalarının engellenmesi de öngürülen planlar arasında yer alıyor.
Ayrıca zenginler için vergi artırımı yapılmadığı sürece devlet yardımlarında kesintilere karşı çıkacağını söyleyen Liberal Demokratlar ve Muhafazakârlar arasında yeni bir gerginliğin çıkacağı vurgulanıyor. Muhafazakâr Parti’nin, Liberal Demokratların belli bir fiyat üzerindeki evler için verginin artırılması talebini reddettiğini aktaran İngiliz basını, ancak zenginlere yönelik bazı vergi artırımları olacağının haberini verdiklerini belirtiyor.