Site icon Londra Gazete

Romanya’lı komşu istemeyiz

ukip farage

22 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Parlamentosu ve yerel seçimlerin kilit partisi UKIP’in(Bağımsızlık Partisi) lideri Nigel Farage milliyetçi söylemleri ile tepki çekiyor. Son olarak katıldığı bir radyo programında Romanya’lı göçmenlerle ilgili sözleri ile gündeme gelen Farage ırkçılık suçlamaları ile karşı karşıya kaldı.
UKIP Lideri söz konusu radyo programında ‘Komşularınızın Romanyalı göçmenlerle Alman çocuklar olması arasında ne fark var?’ sorusuna “ Farkın ne olduğunu biliyorsunuz. Sanırım Romanya’lı komşularınızın olmasından kaygı duyarsınız” yanıtını verdi. Farage program sonrasında yaptığı açıklamada da normal ve sağduyulu her vatandaşın Romanyalı komşusu olması halinde kaygı duymaya hakkı olduğunu savundu.
Ayrıca, ülkelerindeki yoksulluktan kaçan çok sayıda göçmenin suça zorlandığını da öne süren sağcı lidere en sert tepki Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ve İşçi Partisi’nden geldi. Clegg bu tür söylemelerin Modern İngiltere’de yeri olmadığını söylerken, Ana Muhalefet Lideri Ed Miliband ise UKIP Lideri’nin demecini ‘ırkçı bir aşağılama’ olarak nitelendirdi.
Avrupa Birliği karşıtı söylemleri ve milliyetçi politikaları ile dikkat çeken Bağımsızlık Partisi( UK Independet Party-UKIP) lideri daha önce de ülkesinin göçmen alımını 5 yıl için durdurmasını önermişti. 9 AP milletvekili bulunan UKIP,  Türkiye’nin AB üyeliğine de karşı.  UKIP’ın göçmenlik politikalarının iktidardaki Muhafazakar Parti tabanına da cazip geldiğine dikkat çeken siyasi gözlemciler, David Cameron’un oy oranını korumak için AB üyeliğini referanduma götürmenin dışında yeni vaatlerde bulunabileceğini kaydediyor.
1993 yılında kurulan UKIP’in, geçen yıl yapılan ara seçimlerde de üçüncü parti olmuştu. İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden tek taraflı çekilmesini savunan UKIP’in yeni seçim kampanya posterleri, ırkçılıkla suçlandı.

Exit mobile version