Site icon Londra Gazete

Dikkat: MOT’ye önemli değişiklikler geliyor

Mayıs 2018’de başlayacağı duyurulan ve MOT testlerinde uygulanan emisyon ölçümlerine önemli değişiklikler getireceği belirtilen yeni kurallar açıklandı.

MOT testlerinde yakın bir zaman çerçevesinde yapılacak olan değişikliklerinin, çok sayıda aracın testi geçmesini zorlaştıracağını belirtti.

Mayıs’ta gerçekleşecek olan değişikliklerin en fazla piyasada bulunan dizel otomobil sahiplerini etkileyebileceği söylendi.

Sürücü ve Araç Standartları Ajansı ve MOT başkanı, MOT’ye önemli değişikler getirilmesi konusu üzerine ‘sürücülerin doğru şeyi yapmalarına’ yardımcı olmak için birtakım değişikliklerin tasarlandığını söyleyerek şu sözleri ekledi:

“Sertifika üzerindeki bazı ifadeleri değiştiriyoruz. Sürücülere yardımcı olmak ve kimsenin bu konuda mağduriyet yaşamaması için çok fazla sayıda araştırmalar gerçekleştirdik.”

Dizel otomobiller için daha zor hale gelecek olan testler tehlikeli, büyük ve küçük olmak üzere üç ana kategori üzerinde değerlendirilecek.

MOT esnasında ‘herhangi bir renkte duman’ yayan araçlar büyük bir hata olarak değerlendirilecek ve otomatik olarak arızalı otomobil olarak nitelendirilecek.

Yapılan bir diğer açıklamada ise, motorlu araçların filtre temizliği için değişiklik yapıldığını kanıtlamama durumunda, çıkarılmış veya değiştirilmiş dizel partikül filtrelerine sahip olduğu tespit edilen araçlar da başarısız olarak nitelendirileceği belirtildi.

Exit mobile version