Site icon Londra Gazete

İndirim savaşları aldatmaca çıktı

supermarket23 Şubat’tan bu yana pazar paylarını arttırmak için kıyasıya bir rekabete giren dört büyük süpermarket zincirinin indirimlerinin tüketiciyi yanılttığı ileri sürüldü. The Grocer isimli sektörel derginin araştırmasına göre yaklaşık 3 aydır toplam 3 bin 456 kalem üründe indirim uygulayan Tesco, Sainbury’s, Asda ve Morrison marketlerinin, aynı sürede 4 binden fazla ürünün fiyatına zam yaptığı belirlendi.

Söz konusu zincirler arasında sadece Sainsbury’s marketlerinin fiyatını düşürdüğü 965 ürüne karşılık 704 çeşitin fiyatını artırdığı; diğer 3 market zincirinin, indirim uyguladıkları ürünlerden daha çok çeşit ürünün satış bedelini yükselttikleri kaydedildi.

Aldi, Lidl gibi ucuzluk mağazalarının giderek yayılması ve perakende pazarındaki paylarını atırması karşısında karlılık ve müşteri sayılarında ciddi düşüşler yaşayan ‘Dört büyükler’ özellikle gıda ürünlerinde indirim kampanyaları düzenliyorlar. Büyük zincirler toplam perakende sektörünün yüzde 73.6’sını kontol altında tutuyorlar.

Exit mobile version