Site icon Londra Gazete

Hackney’de sahtekar ev sahiplerine büyük ceza

HACKNEY Belediyesi tarafından sunulan yeni ceza yönetmeliği kapsamında lisans koşullarına uymayan ev sahipleri 30 bin pounda kadar para cezasına çarptırılabilecek. Yeni para cezaları, resmi olmayan aracılar ile ev kiralama, evlerin kapasitesinin dışına çıkarak aşırı kalabalık insanları evlerinde barındıran ve oda kiraya verme lisansı olmayan ev sahipleri ve acentelere uygulanacak.

Kira seviyeleri, son 5 yılda %20 oranında arttığı belirtiliyor. Ancak özel olarak kiralanmış 34 binden fazla evin, kiracıları evlerin çoğunun bakım ve tamir ihtiyaçlarının olduğunu ve evlerin dolu olmasından veya ev sahipleri veya acentelerin para harcamak istemediğinden dolayı evlerin güvenli ve sağlıklı olmadığı belirtiliyor.

Kiracıların çoğu, onarımlarının ihtiyaç duyulduğunda yapılmadığından şikayetçi. Konseyin ‘daha iyi kiralama’ kampanyasının bir parçası olarak yaptırılan bağımsız araştırma, (HMO) – yani çoklu oda kiraya veren evlerde beş evin birden fazlasının ciddi tehlikeler içerdiğini veya arızalı durumda olduğunu ve bunun da diğer özel mülklerden %10 daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Belediye Başkanlığı Özel Kiralama, Konut Uygunluk Danışmanı ve Belediye Meclis Üyesi Sem Moema yeni cezalar ve uygulama hakkında şunları söyledi:

“Hackney’de kiracıların daha iyi şartlarda yaşamasına kararlıyız. Çünkü ev sahiplerinin yanlış uygulamaları ve şartları yerine getirmemesi insanların güvenliğini tehlikeye atıyor. Bu kampanya için hükümetten destek görüyor ve birlikte böyle bir kampanya yürütüyoruz. Uzun vadede olumlu sonuçlar alınacağına eminim.”
Konsey ayrıca, aşağıdaki maddeleri içeren yeni lisans önerileri getirmek istiyor:

Exit mobile version