Site icon Londra Gazete

Onlarca ahtapot İngiltere sahillerini bastı

Yunusları izlemek isteyen bir grup gözlemci İngiltere’nin Welsh Coast sahilinde 100 metre uzunluğunda 8 bacaklı ahtapot gördü. SeaMor Yunus İzleme Turları sahibi Brett Stones, yaklaşık 20 adet ahtapotun denizden sahile çıktığını söyledi. Sahile çıkan ahtapotları denize geri göndermeye çalışan Stones, birçoğunun denize ulaşamadan öldüğünü söyledi.

Stones yerel basına yaptığı açıklamada, “Denizden çıkıp sürünerek sahilde ilerliyorlardı. Daha önce hiç böyle bir şey görmedim.  Bu duruma neyin sebep olduğunu bilmiyoruz, ancak son günlerde deniz oldukça dalgalı, bu yüzden kıyıya çıkmış olabilirler” dedi.

Uzmanlar buna neden olan şeyin geçtiğimiz günlerde yaşanan Ophelia ve Brian adlı son fırtınalardan kaynaklı olabileceğini açıkladı. Ancak yine de ahtapotların neden kıyıya çıktıkları hakkında net bir bilgi verilemedi.

İngiltere’de araştırmacılar ahtapot, kalamar ve mürekkep balığının yüz milyon yıl önce denizde verilen bir ‘evrim savaşının’ sonucunda bugünkü hallerine geldiklerini keşfetmişti. Bu canlıların aralarında bulunduğu kafadan bacaklılar ailesi, zeki omurgasızlar olarak biliniyorlar ve renk değiştirme, sıvı püskürtme ve jet hızıyla ters yöne kaçabilme gibi sıra dışı özelliklere sahipler.(MYNET.COM)

Exit mobile version