Site icon Londra Gazete

Starbucks menüsüne iştah kaçıracak yeni bir kahve ekledi!

Starbucks menüsüne yeni ekleyeceği altın kahvenin rengi iç açıcı olsada kahveye altın rengini veren zerdeçal baya bir iştah kaçıracak. Sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte Starbucksİngiltere‘deki menüsülerine yeni bir içecek katacağını açıkladı. İsmi pek iştah açıcı olmasa da görüntüsü afilli olan yeni kahvenin adı: Zerdeçallı latte. Kaynatma esnasında sütün içine konan zerdeçal tozuyla elde edilen sarı renk nedeniyle ‘altın latte’ de deniliyor. Starbucks‘ın süte zerdeçal ekleme fikri Google‘ın 2017 yemek trendleri raporundan sonra ortaya çıktı. Google‘ın arama kayıtlarına göre her sene yayınladığı yemek trendleri raporunda zerdeçal, antioksidan ve iltihap sökücü özelliği nedeniyle bu yılın yükselen yıldızı olarak gösteriyor. Zaten bir süredir bazı kahveciler tarafından yapılan altın latte’nin yaygınlaşması kaçınılmaz olacaktır. Instagram‘da kahve-kitap temalı fotoğraf paylaşmayı sevenlerin altın latte’ye büyük ilgi göstereceğini tahmin etmek hiç zor değil.
Dünyaca ünlü kahve devi dönemsel olarak satışa sunduğu yeni kahve çeşitleriyle ilgi çekmeyi başarıyor. Yaz başında ABD‘deki dükkanlara özel olarak rengarenk ‘Unicorn Frappuccino’lar 1 hafta için satılmış ve müşterilerin büyük beğenisini kazanmıştı.
İngiltere’de 28 Ağustos’tan itibaren satışa çıkacak olan zerdeçallı lattenin Türkiye‘ye gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor. (HABERLER.COM)

Exit mobile version