Site icon Londra Gazete

Gıda dağıtım sürücüleri de asitli saldırıların hedefinde

Son aylarda asitli saldırıların hedeflerinden biri olan gıda dağıtım sürücüleri, Londra’nın güvenli olmayan bölgelerinde çalışmayı reddetti.

Deliveroo Şirketi, son üç haftada 71 sürücünün bazı bölgelerde çalışmak istemediğini, 7’sinin de alternatif işyerleri istediklerini kendilerine ilettiğini bildirdi. Geçtiğimiz 14 Temmuz günü motosikletli saldırganlar beş deliveroo sürücüsüne asitli saldırıda bulundu. Son bazı olaylarda asitli saldırıların, sürücülerin kullandıkları araçları çalmaya yönelik olduğu öne sürüldü.

Deliveroo UK Genel Müdürü Dan Warne, sürücülerini korumak için her türlü tedbiri alacaklarını söyledi. Warne, “”Polis ve yerel konseylerle yakın bir çalışma içindeyiz ve suçlulara karşı suçla mücadele etmemiz için sürücülerimizin bize verdiği tüm bilgileri paylaşıyoruz. Başlarındaki kasklara monte edilmiş kameralar gibi yeni tedbirleri uyguluyoruz . Bu, birlikte çalışmamıza, bilgi paylaşmamıza ve suçluları adalete teslim etmemize izin verecek” dedi.

Öte yandan gıda dağıtım sürücüleri, geçtiğimiz günlerde Trafalgar Square’de eylem düzenleyerek, yapılan asitli saldırıları protesto etti.

Exit mobile version