Site icon Londra Gazete

Enfield’da özel eğitim ihtiyacına sahip çocuklara yönelik okul açılıyor

Hükümet tarafından açıklanan 131 bedava okul promosyonu kapsamında Enfield’daki yerini alacak okul, Bell Lane bölgesinde olacak.

11-19 yaş arası gençlerin eğitimini üstlenecek okul için çalışmak isteyen potansiyel yönetim elemanları aradığını belirten Enfield Belediyesi, başvuruları 24 Kasım 2017’ye kadar alacağını belirtti. Enfield Belediyesi’nde Eğitim, Çocuk Servisleri ve Koruma Kabine Üyesi Belediye Meclis Üyesi Ayfer Orhan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Okullarımızla her zaman özel eğitime ihtiyacı olan çocuk ve gençlerimiz için onlara yeni yerler sunmak ve eğitim alanlarını geliştirmek için hep iletişim halindeyiz. Enfield’da sırf bu alana hizmet eden bir okulu açmak gençlerimiz için hem ulaşım hem de pratiklik anlamında çok önemli olacak. Özel eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ‘Pupil Places Strategy and School Expansion Programme” skalamızın başlıca önceliklerinden biri.

DfE’den bir sorumlu yaptığı açıklamada özel eğitim ihtiyacına sahip çocukların eğitim anlamında ellerinden tutulmasının ve sosyal ortama kazandırılmasının toplumsal bir öncelik olduğunu belirtirken, lokal otoritelerin ve belediyelerin bu anlamdaki yatırımları ve ayırdıkları zamanın çok kıymetli olduğunu açıkladı.

Detaylı bilgi ve başvurular için https://new.enfield.gov.uk/services/children-and-education/school-welfare-and-information/special-free-schools/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version