kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,2982
EURO
37,5233
STERLIN
44,7248
BITCOIN
$70.000
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
15°C
LONDRA
15°C
Kapalı
Çarşamba Parçalı bulutlu
15°C
Perşembe Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cuma Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Charlie Gard bebek, hayatını kaybetti

Charlie Gard bebek, ailesinin tüm mücadelesine rağmen, mahkeme kararı ile bağlı olduğu yaşam destek ünitesi kapatıldığı için hayatını kaybetti.

Charlie Gard bebek, hayatını kaybetti
29.07.2017
0
A+
A-

Doğuştan gelen “Mitokondriyal yıpranma sendromu” hastalığı nedeniyle yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayatını sürdüren Charlie Gard bebek, ailesinin tüm mücadelesine rağmen, mahkeme kararı ile bağlı olduğu yaşam destek ünitesi kapatıldığı için hayatını kaybetti.

İngiltere’de 11 ay önce, dünyada sadece 16 bebekte görülen genetik hastalıkla dünyaya gelen Charlie Gard’ın yaşatılabilmesi için ailesi uzun süre mücadele verdi.

Doktorlar, makineye bağlı olmadan nefes dahi alamayan Charlie’nin yaşam destek ünitesinden çekilmesine karar vermişti.
Bunun üzerine Charlie’nin evebeynleri Chris Gard (32) ve Connie Yates (31) hukuki mücadele başlatmıştı.
Doktorların itirazına karşın aile, daha önce hiç denenmemiş bir tedavi için Charlie’yi ABD‘ye götürmek isteyerek mahkemeye başvurmuştu. İngiliz mahkemelerince engellenen bu talep karşısında da yılmayan aile AİHM‘e (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) gitmişti.
Acılı anne ve baba, “Charlie, seni çok seviyoruz ve her zaman seveceğiz, seni koruyamadığımız için çok üzgünüz. Tedaviyi sürdürmenin onun iyiliği için olmadığına karar verdik, oğlumuzun meleklerin yanına gitmesine izin vereceğiz” açıklamasında bulunmuştu. Charlie, 4 Ağustos’ta 1 yaşına girecekti.

TRUMP’TAN MESAJ

Tedavi ve ailenin mücadele süreci tüm dünyada yankı bulmuştu. Hatta ABD Başkanı Donald Trump da Twitter‘dan İngiliz bebeğe yardımcı olmaktan mutluluk duyacağını açıklayarak “Birleşik Krallıkta arkadaşlarımız ve Papa gibi, küçük Charlie Gard’a yardım edebilirsek, bunu yapmaktan memnun oluruz” demişti.

VATİKAN, “DOĞRU DEĞİL” DEMİŞTİ

Vatikan da, Charlie bebeğin yaşam destek ünitesinden çekilmesi tartışmalarına katılarak bir açıklama yayınlamış ve kısaca doktorların kararının doğru olmadığını belirterek “Bir insanın yaşamının kasıtlı olarak sona erdirilmesi kabul edilemez. Bu doğru değil” demişti.

PAPA DA MÜDAHİL OLMUŞTU

Papa da bu açıklamanın ardından “İnsan hayatını, her şeyden önce hastalıktan muzdarip olduğunu da savunmak, Tanrı’nın herkese emanet ettiği bir sevgi görevidir” demişti. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.