Site icon Londra Gazete

Haringey’de polis ‘vücut kamerası’ uygulamasına başladı

 

Haringey’de polis memurları için hazırlanan ‘Vücut Kamera’ uygulaması Pazartesi günü yapılan resmi lansmanın ardından kullanılmaya başlandı.

BWV (Body Worn Video) adı verilen bu sistem ile Haringey’in polis memurları ve Polis Topluluk Destek Görevlileri (PCSO) yaklaşık 500 kişi ile başlıyor. Ayrıca uzman bölümler için ilave kameralar da mevcut olacak.

Kameralar, kurbanlara daha hızlı adalet sağlamaya yardım edebileceklerini zaten göstermiş durumda. Özellikle ev içi istismar davalarında, sokaktaki şiddet olaylarında, suçluları yakalama da başarılı olduklarını kanıtlamışlardır.

Ekipman, kameranın önündeki ve arkasındaki kameralar için daha fazla şeffaflık sağlayacaktır. Londralılar, polisle olan etkileşimleri sırasında kendilerini güvence altına alabilirken, BWV (Body Worn Video),  polise birçok zorluk karşısında memurların kanıt toplamaları ve profesyonelliklerini göstermelerine yardımcı olacak.

BWV (Body Worn Video)’ye kaydedilen tüm görüntüler yasal koruma ve yönergelere tabidir. Kameradaki görüntüler çekildikten sonra mahkemede veya diğer davalarda delil olarak kullanılmak üzere işaretlendiğinde kamera görüntüleri güvenli sunuculara otomatik olarak yüklenir ve 31 gün içinde otomatik olarak silinir.

Haringey’nin BWV (Body Worn Video) Lideri Baş Müfettişi Jude Beehag Fisher şunları söyledi:

“BWV (Body Worn Video), görevlilerine sağladığımız ekipmanın önemli bir parçasıdır; suçla mücadele için çok değerli bir araçtır ve Haringey’i daha güvenli ve destekleyecek bir araçtır. Hem polislere, hem de halka fayda sağlayacağına inanıyoruz.”
Kaynak: Metropolitan Police

Exit mobile version