Site icon Londra Gazete

North Middlesex Hastanesi cayır cayır yanabilir

Edmonton’da bulunan North Middlesex Hastanesi’nin acil servisi, İngiltere genelinde hasta memnuniyetsizliğinin en yüksek olduğu hastaneler arasında yer aldı.

Geçtiğimiz ay Batı Londra’daki Grenfell Kulesi’nde çıkan trajik yangın sonrası harekete geçen yangın ölçme ve değerlendirme birimleri, kamuoyuyla paylaştıkları sonuçlar arasında ilginç ve tedirgin edici sonuçlara ulaştı. Yangına dayanıklılıkta sınıfta kalan binalar arasında Kuzey Londra’nın en büyük hastanelerinden olan North Middlesex Hastanesi de var.

ACİL BÖLÜMÜNDE BÜYÜK RİSK

Enfield Today Gazetesi’nin ortaya çıkardığı hastane üzerinde yapılan testlerin sonuçlarına göre, Acil bölümünü de kapsayan binanın dış cephesinin yangına dayanıksız olduğu ortaya çıktı. İlginç bir diğer detay ise hastaların konumlandığı bölümlerin duvarları olası bir yangına karşı dayanıksızken hastane ofisleri ve çalışanlarının bulunduğu ayrı binanın yangına karşı dayanıklı olan başka bir materyal ile yapılmış olduğu oldu.

Test sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması üzerine açıklama yapan NHS Trust, gerekli birimlerin yapılması gereken değişiklikler için bilgilendirildiğini açıkladı. Açıklamalarında hastalarını ve çalışanlarını hiçbir risk altında tutmayacağını belirten NHS Trust, yapılandırmalar için gerekli adımların atıldığını belirtti.

Exit mobile version