kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
STERLIN
42,4311
BITCOIN
$67.916
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
28°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
29°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
28°C

Geordie conman sahte 20 sterlinlik banknot taşırken yakalandı

Harcamayı planladığı sahte ‘yirmi pound’luk notlarla yakalanan bir Geordie, özgürlüğünü korudu.

William Hickson’ın 820 sterlinlik tomarı nakit, ilk bakışta gerçek gibi görünüyordu, arka yüzünde ekonomist Adam Smith ve toplu iğne fabrikası işçilerinin resimleri vardı.

Ancak daha yakından bakıldığında, paranın resimleri, ‘yirmi pound’ ifadesinin, geordie argosunun ‘yirmi pound’ ile değiştirildiğini gösteriyor.

Hickson’ın 18 ay önce Newcastle’daki Forth Banks Polis karakolunda arandığı sırada, 41 sahte parçadan oluşan paket, Hickson’ın çorabında bulunmuştu.

Newcastle Crown Mahkemesi, banknotların İngiltere Merkez Bankası’ndan bir uzman tarafından incelendiğini ve bu şüpheli tomarın sahte olduğunu doğruladığını duydu.

Savcı Andrew Finlay, polisin banknotların sahte olduğunu hemen anladığını belirterek, “Toplamda 820, 41 pound banknot vardı. Hepsinde aynı seri numarası vardı.

“Notlar, gerçek olmadıklarını doğrulayan İngiltere Merkez Bankası’ndan bir uzman tarafından incelendi.”

Gateshead, Lanchester Bulvarı’ndan 33 yaşındaki Hickson, sahte paraya sahip olduğunu itiraf etti

Savunmacı Rachel Hedworth, Hickson’ın hayatında ‘önemli sıkıntılar’ yaşadığını söyledi ve şunları ekledi: ‘Onlara basitçe sahip olduğunu kabul etti ve fırsatı olsaydı onları kullanmaya devam edeceğini kabul etti.’

Hedworth, Hickson’ın notları aldığında sahte olduklarını fark etmediğini söyledi, ancak “Bir süre sonra öyle olduklarını anladı” dedi.

Kayıtçı Jason Pitter KC, Hickson’a şunları söyledi: “Tutuklandınız ve elinizde 820 £ nakit vardı. O paraların hepsi sahteydi. Toplam 41 not vardı.

‘Bu çok ciddi bir suç, bariz sebeplerden dolayı gözaltı eşiğini aşıyor.

‘Sahte paranın varlığı ekonomik sistemin altını oyuyor.’

Mahkeme, Hickson’ın ağır bir şekilde mahkum edilmediğini ve akıl sağlığı sorunları geçmişine sahip olduğunu duydu.

23 ay hapis cezasına çarptırıldı, 18 ay ertelendi, rehabilitasyon gereksinimleri ve bir yıl boyunca akşam 8 ile sabah 6 arasında sokağa çıkma yasağı verildi.