Site icon Londra Gazete

“Güney Afrika ve Brezilya bağlantılı koronavirüs vakalarında düşüş yasanıyor”

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Birleşik Krallık’ta Güney Afrika ve Brezilya mutasyonlarına bağlı koronavirüs vakalarının düştüğünü söyledi.

Sky News’e açıklamalarda bulunan Hancock , bu yeni varyantlarda enfeksiyonların azaldığına inanıp inanmadığı sorulduğunda Matt Hancock, “Evet inanıyorum” dedi.

 “Hem gelişmiş temas takibi hem de sınırda daha katı tedbirlerin işe yaradığına dair kanıtlar var. Geçen yıl Kent’te hastalığın yeni bir varyantının keşfi Brezilya ve Güney Afrika’da bulunan ve dünyaya yayılan mutasyon virüs nedeni ile kapanma kısıtlamalarından hızlı bir şekilde çıkma umutlarımızı azaltmıştı.

Koronavirüs aşılamaları pandemiden çıkmanın en iyi yolu olarak görülüyor ve uzmanlar çoğu koronavirüs aşısının, yeni varyantlarla enfekte olanlarda bile ciddi bir şekilde önlediğine inanıyor.

Bununla birlikte, geçen hafta yayınlanan iki laboratuvar çalışması, Pfizer / BioNTech ve Moderna tarafından geliştirilen aşıların, Güney Afrika varyantına karşı virüsün diğer varyantlarına kıyasla daha az etkili olduğunu söyledi.

 

Exit mobile version