Site icon Londra Gazete

Musk’ın beyinlere yerleştireceği çipin testleri o ülkede başlayacak

Elon Musk’ın Neuralink girişimi, felçli bireylerin sadece düşünerek dijital cihazları kontrol edebilmesini sağlayacak beyin çipleri için Kanada’da ilk klinik deney onayını aldı. Deneyler, çiplerin güvenliğini ve temel işlevselliğini test etmeyi hedefliyor. ABD’de başarıyla test edilen çipler, körlerin de görebilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Elon Musk’ın ‘beyin çipi’ girişimi Neuralink, felçli bireylerin yalnızca düşünerek dijital cihazları kullanmasını sağlayacak bir çip için Kanada’da ilk klinik deneyini başlatmak üzere onay aldığını açıkladı. Deneylerin, cihazın güvenliği ve temel işlevselliğini test etmesi amaçlanıyor.

Neuralink çipleri, tam felçli kişilerin elektronik cihazları düşünce gücüyle kontrol edebilmesini sağlayacak. Toronto’daki Üniversite hastanesi, çiplerin beyinlere yerleştirileceği yer olarak seçildi.

BEYİN GÜCÜYLE OYUN OYNADILAR

Musk’ın beyin çipleri, ABD’de iki tam felçli hastanın beynine çoktan yerleştirildi. Neuralink şirketi, çipin yerleştirildiği hastalardan birinin Neuralink aracılığıyla bilgisayar oynadığını ve 3 boyutlu tasarımlar yaptığını söyledi.

Neuralink ameliyatından sonra felçli kişi, zihniyle satranç oynuyor

Neuralink, 2016 yılında Musk ve bir grup mühendis tarafından kuruldu. Şirket, engelli bireylerin hareket kabiliyetini ve iletişim yetilerini geri kazandırmayı, ayrıca görme yetisini yeniden sağlamayı hedefleyen ‘beyin çiplerini’ üretiyor.

Eylül ayında Neuralink, görme yetisini geri kazandırmayı amaçlayan deneysel cihazın testleri için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay aldı. Cihazın “alanında çığır açtığı” belirtildi.

Exit mobile version