kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
33,9974
EURO
37,8596
STERLIN
44,9021
BITCOIN
$58.632
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
21°C
LONDRA
21°C
Parçalı az bulutlu
Salı Kapalı
24°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C

İsrail’in Batı Şeria’daki saldırısında Türk aktivist Ayşenur öldü

İsrail’in Batı Şeria’daki saldırısında Türk aktivist Ayşenur öldü
08.09.2024
0
A+
A-

Türk aktivist Eygi’nin, İsrailli keskin nişancının kurşunuyla öldürüldüğü otopsi raporuyla kanıtlandı

Birleşmiş Milletler (BM) 26 yaşındaki Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin işgal altındaki Batı Şeria’da öldürülmesiyle ilgili soruşturma çağrısında bulundu. Beyaz Saray olayla ilgili İsrail hükümetinden soruşturma talep edildiğini açıkladı.

Türkiye doğumlu Ayşenur Ezgi Eygi’nin, Nablus yakınlarındaki Beyta kasabasında Yahudi yerleşimlerinin genişlemesine karşı düzenlenen bir protesto sırasında öldürüldüğü bildirildi.

Filistin basını, Eygi’nin İsrail askerleri tarafından vurulduğunu aktardı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Beyta bölgesinde güçlerimize taş atan ve onlar için tehdit oluşturan şiddet eylemlerinin ana kışkırtıcısına güçlerimiz ateşle karşılık verdi” denildi.

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stéphane Dujarric, olaya tepki göstererek, “Koşulların tam olarak araştırılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyoruz” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Michigan eyaletini ziyaretinde, İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Biden, Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili olarak ekibiyle bir görüşme yaptığını ve detaylı bilgilerin kendisine iletilmesinin ardından bir değerlendirme yapabileceğini belirtti.

ABD Başkanı, “Bu konuda sizin için daha fazla detay elimde olacak; ancak henüz bu bilgilere sahip değilim. Daha fazla bilgiye ihtiyacım var, o yüzden (Beyaz Saray’dan) geç çıktım, ekibimle telefondaydım, daha sonra elimde daha fazla bilgi olacak” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesaplarından Eygi için başsağlığı mesajı yayımladı.

Erdoğan, “İsrail’in Batı Şeria’daki işgal karşıtı sivil bir protestoya karşı yaptığı barbarca müdahaleyi lanetliyorum” dedi ve şöyle devam etti:

“Türkiye olarak, İsrail’in neredeyse 1 yıldır devam eden, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden 41 bin insanı katlettiği bu işgal ve soykırım politikasının son bulması ve işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda çaba göstermeye devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.