Site icon Londra Gazete

İsrail’den Hamas lideri İsmail Haniye’ye Tahran’da suikast

Hamas hareketi, İsmail Haniye’nin bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı, saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini duyurdu. Türkiye, saldırıyı sert dille kınadı.

İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran’da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Saldırıda Haniye’nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı.

İran, saldırının gece 2 civarında, Haniye’nin kaldığı savaş gazilerine özel özel bir konuta düzenlendiğini duyurdu.

Lübnan’da Hizbullah’a yakın Al Mayadeen kanalına konuşan kaynaklar, suikastın İran içinden değil yurtdışından fırlatılan bir füzeyle düzenlendiğini savunarak misillemenin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

İRAN LİDERİNİN YEMİN TÖRENİ İÇİN GİTMİŞTİ

Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da ikamet ettiği konuta İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı.

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, Haniye’nin yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın görevi teslim törenine katılmak için Tahran’da bulunduğu belirtildi. Haniye’nin, İsrail ordusunun tören sonrası Tahran’daki konutuna düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği aktarıldı.

Hamas, “korkakça bir eylem” diye nitelediği saldırının savaşı yeni bir boyuta taşıdığını ve ağır sonuçları olacağını kaydetti. Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas da saldırıyı kınadı.

İran’dan yapılan açıklamada “Haniye’nin kanı yerde kalmayacak’ denildi. İran’ın yeni lideri Pezeşkiyan, “Ülkemizin bütünlüğünü ve onurunu koruyacak, bu korkakça adımı atan terörist işgalcileri pişman edeceğiz” dedi.

Exit mobile version