Site icon Londra Gazete

Disney Plus, Türk yapımlarını platformdan kaldırdı

Geçen yıl Türkiye’ye giriş yapan Disney Plus, kısa süre içerisinde pek çok orijinal ve daha önce yayımlanmış yerli yapıma ev sahipliği yapmıştı. Ancak platforma giren kullanıcılar, 1 Temmuz akşamında bu yapımların önemli bir kısmının yayından kaldırıldığını gördü. Peki aniden alınan bu kararın ardında yatan gerekçe ne?

Dijital yayın platformu Disney Plus, The Armenian National Committee of America-Amerika Ulusal Ermeni Komitesi’nin (ANCA) ‘Atatürk’ dizisinin iptal edilmesi çağrısının ardından dizinin fragmanını Twitter’da “Orijinal dizi #Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında” notuyla yayınladı.

NE OLMUŞTU?

Amerika Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA), sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak ‘Atatürk’ dizisinin iptal edilmesini istemişti.

Paylaşımda, “Disney Plus’a, elinde milyonlarca Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, Süryani, Arami, Maronit ve diğer Hıristiyan şehitlerin kanıyla bir Türk diktatörü ve soykırım katili olan Mustafa Kemal Atatürk’ü yücelten dizisini iptal etmesi çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Bunun ardından ‘Recep İvedik 7’, ‘Kaçış’, ‘Bursa Bülbülü’ gibi birçok yerli içerikler platformdan kaldırılınca Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı ‘Atatürk’ dizisinin de yayınlanmayacağı yönünde düşünceler oluşmuştu.

Exit mobile version