Site icon Londra Gazete

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri’ne aday gösterilecek isim belli oldu

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Avusturyalı Volker Turk’ü BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri olarak aday göstermeye hazırlandığı ortaya çıktı.

İngiliz haber ajansı Reuters, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Avusturyalı Volker Turk’ü BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri pozisyonuna aday göstermeye hazırlandığını yazdı. Haber ajansı, görev süresi 31 Ağustos’ta sonlanacak Şilili Michelle Bachelet’in yerine Turk’ün aday gösterileceğini aktardı.

Birlemiş Milletler Genel Kurulu’nda adaylığı onaylanması gereken Turk, göreve gelirse Çin’in Şincan bölgesinde uygulanan baskı ve şiddete odaklanması gerekecek. Zira Bachelet görev süresi dolmadan önce konuyla ilgili kapsamlı bir rapor hazırlamıştı. O raporda, Çin’in Uygur Türklerine ve bölgedeki diğer Müslümanlara ayrımcılık yaptığı belirlenmişti.

Öte yandan Turk’ün yanı sıra Arjantinli diplomat Federico Villegas ve Senegalli Adama Dieng de adaylıkta öne çıkan isimlerden bazıları. Guterres’in bu pozisyon için BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri Çin, Fransa, Rusya,  Birleşik Krallık, ABD’ye danışması gerekiyor. Turk için bu adımın yapılıp yapılmadığı henüz bilinmiyor.

Exit mobile version