Site icon Londra Gazete

Zelenski’nin benzerini, Putin’in benzeri ile Kim Jong-Un’un benzeri kurtardı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, ülkeden bu kez ilginç bir haber kamuoyuna yansıdı. Ukrayna’da yaşayan ve Devlet Başkanı Zelenski’ye benzerliğiyle tanınan Özbek asıllı Umid Isabaev’in ülkeden kaçışı gündem oldu. Ukrayna liderine benzerliğiyle bilinen Isabaev’e kaçması için Kim Jong-un ve Putin’e benzeyen iki isim yardım etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’e birebir benzeyen Özbekistan vatandaşı Umid Isabaev’in ülkeden kaçışı gündem oldu.

Polonya’nın Wroclaw kentinde yaşayan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’e benzeyen 53 yaşındaki Slawek Sobola, Zelenskiy’e benzeyen Isabaev’in ülkeden çıkarılması için harekete geçti. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali öncesi ülkede çalışan ve yaşayan Isabaev, savaşla birlikte hayatından endişe ettiğini açıklamıştı.

BENZERLİĞİ SAYESİNDE PARA KAZANIYORDU

Bunun üzerine, Sobala, Umid Isabaev’i Kiev’den Polonya’ya götürmek için Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’a benzeyen Howard X’ten yardım istedi. Özbekistanlı Umid, 2019 yılında Rusya’da metrodayken birinin fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşması sonucu kendi işinin yanı sıra Zelenski’ye benzerliği sayesinde de para kazanıyordu.

Exit mobile version