Site icon Londra Gazete

Komşusunun gözünü kör eden adama kısas cezası

İran’da komuşusu ile kavga edip bir gözünü kör eden ismi açıklanmayan 45 yaşındaki adama mahkeme kısas cezası verdi. 45 yaşındaki adamın bir göz kör edilecek.

İran Wire haber sitesinin haberine nazaran, Fashman kentinde yaşayan adam, ortalarında mesele olan komşusu ile sokakta karşılaşınca ortalarında arbede çıktı. Hengamenin sonunda komşu bir gözünü yitirdi.

45 yaşındaki adama mahkeme kısas cezası verdi. 45 yaşındaki insanın bir göz kör edilecek. Komşusunu kör eden insanın hangi gözünün kör edileceği ve ne zaman cezanın uygulanacağı hakkında informasyon verilmedi.

İran’da birinci olarak kör etme cezası 2008 senesinde bir adama, diğeri birinin yüzüne asit atması sonucu kör etmesinden sonrasında verildi. Sadece mahkemede mağdur sanığı affedince ceza uygulanmadı.

2015 senesinde ise tekrardan bir asit saldırısı sonucu bir şahıs gözünü yitirdi. Mahkemenin verdiği karar üstüne saldırganın gözü hekimler tarafınca çıkarıldı.

2016 senesinde da bir adam dört yaşındaki yeğeninin yüzüne kireç fırlatıp gözlerini kaybetmesine sebep olmasından sonrasında mahkemenin kısas cezasından sonrasında gözleri hekimler tarafınca çıkarıldı.

 

Exit mobile version